עבודת קיר קונספט
הקבוצה ככוח מציירת ציור/סיפור, כמו קבוצה של אנשים שכל אחד אינדיבידואל, לכל אחד יש את הסיפור האישי שלו וההתנהגות שלו במרחב, לפי האני מאמין שלו ועולם ערכים אישי וחברתי. אלה באים לידיי ביטוי בשפה העיצובית, המינימליסטית שלי – שפת הבלוקים -הקיר כדימוי למרחב (העולם הגדול).
בהתבוננות בעבודה – העין שלנו מחפשת ומשלימה ובכך גורמת לנו להתבונן בעבודה ולדמיין את החיבורים והניתוקים שלנו, הקשרים שלנו, השייכות שלנו, אני והקבוצה. זו עבודה מותאמת מקום, ובכל מקום היא תראה אחרת. העבודה מתייחסת למרחב ומתפרקת בצורה טבעית (קומפוזיציה מתוכננת) במקום הנתון. העבודה משלבת אסתטיקה, שפה, טכניקה וקומפוזיציה, שמשקפת את האני מאמין שלי לגבי פרופורציות ויופי, תכנון המוקפד ודיוק, אל מול השילוב שיוצר הרמוניה. שפת אריגה של פיקסלים אין סופיים עם חוטים בעוביים ומרקמים שונים, במרווחים משתנים, אינטואיטיביים אך מצד שני מאוד מתוכננים.
אפריל 2022
מיקום: בסלון בביתי ברמת השרון.
מימדים: 4.50 מ׳ גובה, 2.40 מ׳ רוחב (כולל פינה בירידה לסטודיו).
העבודה מורכבת מכ–25 יחידות של פלטות בטון במידות 20*40 ס“מ, בעובי 3 ס“מ; בנוסף לפלטות הבטון, משולבים גם: קונסטרוקציית פלדה במידות 20*20*10 ס“מ; 2 בלוקים מבטון, קטנים וריבועיים במידות במידות 20*20*10 ס“מ. סה״כ 28 חלקים.
העבודה ממוקמת בקיר שחלקו בגובה שתי קומות וחלקו פינתי, כך שעיקר העבודה פונה לסלון, וחלקה ממשיך ״לעטוף״ את הפינה וממשיך את קיר גרם המדרגות לקומת הפרטר.
תהליך העבודה
שלב 3
השלב האחרון הוא התאמה אחרונה ודיוק למרחב הספציפי אליו מיועדת העבודה. בכל חלל אני מחפשת את המיקום לעבודה ואת הייחודיות של המרחב. לדוגמה, בעבודת קיר לבן על לבן 1 התייחסתי לקיר המרכזי שגובהו שתי קומות ו”קיפלתי” את העבודה בתשעים מעלות עם הקיר לכיוון הסטודיו שלי. לכל עבודת קיר לפני ההתקנה (שמבוצעת ע”י תליין מקצועי) יוצא שרטוט מדויק (פריסה) של כל חלקי העבודה, ומיקומה המדויק על גבי הקיר.
שלב 2
בסיום העבודה על כל פרט עד ליצירת מקבץ שהוא כמקשה אחת, אני מפרקת את החלקים ומזיזה אותם בצירי ה –X ו – Y ואני פותחת את הרווחים ביניהם, תוך שמירה על קשר ויזואלי והמשכיות.
שלב 1
העבודה בנויה כמקשה אחת, כקומפוזיציה של פלטות בטון צמודות (ראו דוגמה בעמוד5 מצד ימין). לכל חלק יש את המקום המדויק שלו (בדומה לפאזל של חוטים) בתוך הקומפוזיציה. כל יחידת בטון היא גם פרט שלם ועצמאי (החלקים לא מחוברים פיזית) וגם מהווה חלק בלתי נפרד מהקומפוזיציה, הכרחי להמשכיות בין החלקים סביבו.
לאחר שנבחר צבע בסיס לחלקי הבטון ואחרי צביעתם, ונבחרת סקאלת צבעים וחומרים לאריגה, מתוכנן מבנה המקבץ (או: מקבץ הפלטות), מספר ומיקום הפרטים בתוכו – אז מתחיל שלב תכנון האריגה. החוטים ארוגים לאורך, לרוחב ובאלכסון על כל בלוק בנפרד בטכניקה ייחודית שפיתחתי.